ASUS TINKER BOARD ARM 2GB RAM HDMI 4XUSB 2.0 WIFI Tek Kart Bilgisayar

Bu ürün geçici olarak temin edilememektedir

Ürün temin edildiğinde tekrar satışa sunulacaktır.

ASUS TINKER BOARD ARM 2GB RAM HDMI 4XUSB 2.0 WIFI Tek Kart Bilgisayar

 

ASUS Tinker Board - ARM Tabanlı bilgisayar

Product Image

Product Image

Tinker Board, ultra küçük form faktöründe, sınıf lideri performans sunarken, sıradışı mekanik uyumluluk sağlayan Tek Kartlı Bilgisayar(SBC)'dır. Tinker Board maker'lara, IoT meraklılarına, hobicilere, PC DIY meraklılarına ve diğerlerine kararlı ve sıradışı yeteneklere sahip bir platform sunarak, düşüncelerini gerçeğe dönüştürmeye yardımcı olur.

tinker board

Sınıfının Lideri Performans

Güçlü ve modern dört çekirdekli ARM tabanlı işlemcisiyle – Rockchip RK3288 – Tinker Board diğer popüler SBC kartlara göre gözle görülür şekilde gelişmiş performans sunar. Farklı kurulum ve projeler için gereken esnekliği sağlamak için Tinker Board, 2GB'lık LPDDR3 çift kanal bellek barındırır. Tinker Board aynı zamanda bir SD 3.0 arayüzüyle gözle görülür şekilde daha hızlı okuma ve yazma hızları sunarak, işletim sistemi, uygulamalar ve dosya depolama için genişletilebilir microSD kartlara performans sunar.

cer

Güçlü GPU Performansı & İşlevselliği

Güçlü fakat verimli bir tasarım barındıran Tinker Board, yeni nesil grafikler ve GPU İşlem API'leri destekler. ARM tabanlı Mali™-T764 GPU tarafından güçlendirilen Tinker Board'un GPU'su ve sabit işlevli işlemcisi, içerisinde yüksek kaliteli medya oynatımı, oyun, bilgisayar görüşü, jest tanımlama, görüntü sabitleme ve işleme ile işlemsel fotoğraf ve dahası gibi geniş bir kullanım alanına sahiptir. Multimedya takipçileri, sabit-işlevli H.264 ve H.265 oynatım desteği ile HD ve UHD videoların oynatımı* gibi özelliklerden memnun kalacaklar.*

*HD & UHD çözünürlükte 30 fps'de video oynatımı, şu an sadece TinkerOS altında sınırlı desteğe sahip olan medya oynatıcıyla mümkündür. Şu an üçüncü parti video oynatıcıları ve uygulamaları, donanımsal hızlandırma sunmayabilir veya sınırlı oynatım performansı ve/veya kararlılığı sunabilirler. Daha fazla bilgi için SSS'ye bakınız.

cer

HD Ses Kalitesi

Çoğu SBC kartta bulunan ve düşük performans gösteren önemli alanlardan birini geliştiren Tinker Board, 192KHz/24-bit sese destek veren bir HD kodek ile donatılmıştır. Ses jakı hem ses çıkışı ve mikrofon girişini destekler.

cer

Maker Dostu, IoT Bağlanılabilirliği ile

Tinker Board, içerisinde 40 pinlik GPIO ara yüzü de dahil olmak üzere standart maker ve hobi bağlantı seçeneklerini barındırır. Ek olarak iki HD MIPI bağlantısı ile donatıldığı için yerleşik ekranların kullanımına izin verir, dokunmatikten e-mürekkebe ve OLED'e kadar destek sunar. CSI çıkışı, popüler kameraları destekleyerek, fotoğrafçılık tabanlı projeleri, bilgisayar görüşü uygulamalarını ve çok dahasının kullanımına izin verir.

Tinker Board aynı zamanda Gbit LAN bağlantısı barındırdığından, üstün akış sunar, ağ odaklı ve LAN depolama ugulamaları için mükemmeldir. Dahası, Tinker Board'daki LAN yuvası, ayrılmış arayüz kaynağı alarak, kararlı Ethernet performansı sunar. Yerleşik Kablosuz ve Bluetooth kontrolcüsü, metal koruma ile kaplandığından, en az kesinti ve artırılmış radyo performansı sunar. Ayrıca yükseltmeler için bir IPEX MHF4 anten çıkışı da yer almaktadır.

Bağlantı seçeneklerini toparlamak gerekirse Tinker Board, tüm bunlara ek olarak tam boyda HDMI çıkışıyla TV'ler, monitörler ve diğer HDMI özellikli ekranlara bağlanabilirken, dört USB 2.0 yuvasıyla da geniş çevre birimi ürünleri ve aksesuarlarına da bağlanabilir.

cer

Gelişmiş DIY Tasarımı

İlk defa kurulum yapanlara veya tecrübeli hobicilere üstün bir son kullanıcı deneyimi sağlamak için Tinker Board, dikkatli bir şekilde tasarlandı ve geliştirildi. Maker'lar hızlı ve kolay şekilde pin çıkışlarını belirlemek için sunulan renk kodlu GPIO çıkışının artırılmış görünürlüğünden ve netliğinden memnun kalacaklar.

Tinker Board'un PCB boyutları ve topolojisi de standart SBC kartlarıyla aynı olduğu için, birçok kasa ve fiziksel aksesuar için de destek sunmuş oluyor. PCB aynı zamanda bağlantı çıkışı ve yer belirtme çizgileri ile gelişmiş bağlantı netliği için silk-screening tekniğini barındırır. Yerleşik MIPI çıkışları aynı zamanda ZIF tab'ları barındırdığı için görmesi kolaydır. Son olarak da Tinker Board bir ısı bloğu barındırarak, ağır yüklerde veya sıcak ortamlarda ısı dağılımını artırır. Tüm giriş/çıkışların ESD koruması bulunmaktadır ve güç girişinin OCP, OVP ve UVLO korumaları bulunmaktadır.

Tinker Board, ağır yükte veya sıcak ortamlarda ısı dağılımını geliştirmeye yardımcı olmak için bir ısı bloğu barındırır.

cer

TinkerOS ‧ Desteklenen İşletim Sistemi ‧ Uygulamalar

Debian tabanlı dağıtım, kutudan çıktığı anda akıcı ve işlevsel bir deneyimi garantiler. Web'de gezinme, video izleme veya skript yazmak için TinkerOS, yeni projeniz veya kurulumunuz için muhteşem bir başlangıç noktasıdır.

Dahası TinkerOS, sıradışı hafif ve hızlı olması için özenle tasarlandı. LXDE masaüstü oramı olan Debian 9 tabanı üzerinde çalışmaktadır. Bu GUI, özellikle SBC kartları için optimize edilmiştir. Aynı zamanda Windows tabanlı flaş bellekler ve harici disklere kolay erişimi sağlamak için, tak&çalıştır NTFS desteği barındırır. Dahili web tarayıcı özenle seçilmiş ve iyileştirilmiştir. Chromium tabanlı olduğu için bir grup uzantıyla birlikte hız ve kararlılık sunar. ASUS takımı, tarayıcının donanım hızlandırmasına yardımcı olarak, gelişmiş web render'ı ve YouTube üzerinde HD çözünürlükte video oynatımı sağladı.

TinkerOS aynı zamanda kolay programlama ve geliştirme için bir grup popüler uygulama barındırmaktadır. Bunların içinde IDLE / Python ile Squeak / Scratch de vardır.

Tinker Board'un TinkerOS ve Debian Linux desteği dışında aynı zamanda Android işletim sistemine de desteği vardır. Bu da medya oynatımı, oyun ve dahası gibi farklı bir kullanım senaryosunu mümkün kılar.

Tinker Board aynı zamanda birçok popüler uygulamayla yakından çalışarak destek ve işlev optimizasyonu sunuyor.

cer

Tinker Board Performansı

CPU Performansı

Tinker Board, çoklu iş parçacıklı uygulama performansını geliştirmek için dört çekirdekli, ARM tabanlı bir RK 3288 SoC barındırır. 1.8GHz'e kadar frekanslarda çalışarak, tüm uygulamalarda performansı artırır. Bu aynı zamanda işlemci frekansında yükselişle birlikte işlemci çekirdek sayısında da artış sunarak, geniş alanda uygulamalarda gözle görülür şekilde daha hızlı bir performansa yardımcı olarak, proje yeteneklerini geliştirir. Sonuç olarak tipik PC görevleri daha hızlı ve daha tepkiseldir.

cer

GPU Performansı

Tinker Board''un GPU'su, Mali™-T764 GPU tabanlıdır. 16'ya kadar çekirdek ve 600MHz saat hızı sunar. Rakip SBC'lerin GPU'larıyla karşılaştırıldığında Tinker Board, daha iyi GPU işlemi ve GPU hızlandırma performansı sağlar.

cer

Akış ve Bellek Performansı

Tinker Board, çift kanallı DDR3 sunarak, rakip cihazların sunduğu tek kanallı DDR2'den daha iyi bellek bant genişliği sağlar.

cer

SD Kart Okuma/Yazma Hızı

Tinker Board, dahili genişletilebilir depolama için bir microSD yuvası barındırır. SD 3.0 standartını desteklediği için, gözle görülür şekilde daha hızlı okuma ve yazma performansı sunan, yüksek kapasiteli microSD kartları kullanabilirsiniz.

.Okuma hızları: %89'a kadar daha hızlı
.Yazma hızları: up to 40% daha hızlı

cer

Ağ Performansı

Tinker Board, 10/100 Ethernet barındıran rakip SBC'lere göre gözle görülür veri akış artışı sunan gigabit Ethernet barındırır.
.Aktarım/alım hızları

cer

USB Hızı

Tinker Board, harici depolama cihazlarıyla üstün okuma ve yazma performansı sunarak, daha yüksek okuma ve yazma hızları sağlar. Bu da iş akışını, kopyalamayı, yedeklemeleri ve toplam dosya kullanımını geliştirir.

.Okuma hızları: %154'e kadar daha hızlı
.Yazma hızları: %6'ya kadar daha hızlı

cer

Kablosuz Performansı (Sinyal Kaybı)

Tinker Board Kablosuz performansı, çoğu rakip cihazdan daha sağlamdır, gelişmiş sinyal alımı sağlar.

tinker board

Teknik Özellikler

  • CPU

    Rockchip Quad-Core RK3288 processor

  • Memory

    2GB Dual Channel DDR3

  • Graphic

    Integrated Graphics Processor 

    ARM® Mali™-T764 GPU*1

  • Storage

    Micro SD(TF) card slot

  • LAN

    RTL GB LAN

  • Wireless Data Network

    802.11 b/g/n, Bluetooth V4.0 + EDR

  • Audio

    RTL ALC4040 CODEC

  • USB Ports

    4 x USB 2.0

  • Internal I/O Ports

    1 x 40-pin header :
    - up to 28 x GPIO pins
    - up to 2 x SPI bus
    - up to 2 x I2C bus
    - up to 4 x UART
    - up to 2 x PWM
    - up to 1 x PCM/I2S
    - 2 x 5V power pins
    - 2 x 3.3V power pins
    - 8 x ground pins
    1 x 2-pin contact pin :
    - 1 x PWM
    - 1 x S/PDIF
    1 x 15-pin MIPI DSI
    1 x 15-pin MIPI CSI

  • Accessories

    Passive heatsink*2
    User manual

  • Form Factor

    3.37 inch x 2.125 inch ( 8.55 cm x 5.4 cm )

  • Weight

    55g

EAN Numarası: 4712900552874

Bu ürüne toplam 0 yorum yapıldı.


Değiştir.
  • 0
  • 5 Yıldız

    %0

  • 4 Yıldız

    %0

  • 3 Yıldız

    %0

  • 2 Yıldız

    %0

  • 1 Yıldız

    %0

  • 5000 TL ve üzeri alışverişlerinizde ücretsiz kargo
  • Sistemimiz üzerinde 256 Bit SSL güvenlik sertifikası kullanmaktadır.
  • Dilediğiniz zaman müşteri hizmetlerimize web sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.
Scroll